Afterwork med Evve 29/1


Jag och Evelina innan vi skulle in på Oscars. Hon delade med sig av
sin vante eftersom jag glömt mina hemma. Hon är snäll hon!


Vi tog en cider på "Nyfiket" medan vi väntade.


Resten av kvällen blev det vin för min del...


medan Evve höll sig till cider. Det blev hon rätt go på ;)


Blev självklart lite fler galna kort...


Jag är lika imponerad av min min som Evve ser ut att vara!

T-röd eller gul snö?

Kom hem ifrån Växjö vid 18 och har bara suttit i soffan och glott på ingenting.
Orkade tillslut gå in på mitt rum och slå på datorn för att sätta mig här och berätta om mitt äventyr med syster oc i vackra Småland. Sitter just nu och tittar egenom alla bilder från igårkväll :)

Resan till Växjö gick väldigt bra och lugnt till även om det va halt på vägen.
Vi hämtade upp Vanessa derekt när vi kommit fram. Vi va ganska hungriga så vi tänkte checka in på hotellet (Växjö stadshotell) och leta upp nåt ställe man kunde få i sig en liten lunch. Vi hamnade på mammas favoritställe "askelyckan" som är ett litet mysigt gamaldags Café.


Vi köpte varsina par örhängen på Glitter som hade 75% på reapriserna.
Lite skillnad på val av storleken på dem eller hur?

Med skinkfralla i magen tog jag och stora syster en liten snabb shoppingrunda innan vi gick till vårat rum. Jag älskar hotellrum! Måste titta i alla skåp och lådor så fort jag kommer in. Titta in och se vad som finns i minibaren. Provsitta allt som ska sittas på. Titta vilka kanaler det finns på tv:n. Och toan såklart! Lika spännande varje gång! Är det bara jag som är hotellrumstokig!?


Det stod lite gödis framme! Men det kostade väl  det tredubbla också.


Mitt och Essas traditionella spegelkort!


Den härliga stora sängen. Älskar den turkosblåa pläden!


Fråga mig inte vad jag gör här! Antar att jag står på axlarna...

Vi tog en liten powernap och sen började vi göra oss iordning för kvällen. Min farbror Stephan och hans fräcka fru Vivica skulle komma och dricka lite champanj med oss andra på rummet. Hade tänkt ta en snabb dusch men vattnet va ju så sjukt varmt och det tog jätte långtid innan det blev möjligt att ställa sig i det! Trodde ju att jag skulle ha massa tid på mig men gud va jag fick stressa runt haha! Stackars Vanessa! Jag hann nätt och jämt platta och sätta i löshåret innan vi skulle gå in till mamma och Tom i rummet bredvid. Tog med mig mitt röda nagellack in och målade naglarna där :P Var ju helt svartklädd så det va skönt att få lite färg på dem.

Stephan och Vivica kom vid 18 och då blev det skål med lite fin champanj, lite sång och lite paketutdelning, Vanessa fyller ju år imorgon. Och jag fick ett jätte fint halsband ifrån "Pearls for girls" Älskar det! Var inte beredd på att jag också skulle få nåt men de är så söta de där två =)


Vivica, Essapessa och Vinnipinni!


Essas present från "Pearls for girls" En kula att hänga i en kjedja.


Så fina påsar också! Jag tog på mig halsbanet som jag fick senare.
(Läskigt med mammas hand i bakrunden)

Vi hade bokat bord på ett ställesom heter Gräddhyllan. Är ni i Växjö och får chansen så bara måste ni gå dit!
Det första den stiliga värden gjorde när vi kom var att visa oss den mysiga lilla vinkällaren, eftersom mamma hade läst att de hade. Där nere kunde man också komma in till grannfiket "De lux" med tre våningar. Sista lördagen i månaden har de tydligen marknad som höll på att stänga när vi tittade in. Det va också hit som jag och Vanessa senare på kvällen mötte upp några av hennes vänner. Stället blir nämligen nattklubb på helgerna!
När vi kom upp ur källaren igen och blev visade till vårat bord möttes vi av en så himla häftig inredning med växter i gamla matberedare och LP-plattor med drinkmeny. Så otroligt coolt men samtidigt så fick man en riktigt mysig känsla som spred sig i hela kroppen. Det var verkligen en upplevelse bara att vara där!


På Gräddhyllan
Startade med en fördrink. Man kunde välja mellan skojiga drinkar som T-röd (rom och svartvinbär) och Gulsnö (Rom och apelsinjuce).
Vi hade redan förbokat varmrätt och desert. Jag Vanessa och Tom hade beställt Oxfilé och de andra tog hare. Och det va tur att vi inte hade nån förrätt för gud va de överraskade oss med lite små plock hela tiden! Fick inte kort på allt men vilka smaker och vilka underbara dofter! En riktig matupplevelse! Och vilken service! Tillochmed Stephan som varit kock och som nu jobbar med resturangfrågor osv blev imponerad!
Skulle kunna sitta och skriva lovord i evigheter men det har jag inte tid med.


Vanessa med sin goda Lingon mojito och jag med ett glas T-röd. Än är jag inte blind!



Vet inte om Stephan frös om huvudet när han la servetten där men nu
vet man ju varifrån ens tokigheter kommer!



3 olika sorters bröd,
"Ostronägg" av guld!       Oxkött tillsammans m.
pate, paste och               Så otroligt flott!        en variant av bearnaise.
persiljepesto. Mums!                                      Serverades m.smörslungade potatisar!




Det blev en jätte mysig och väldigt specill middag. Härligt att vara omringad av folk man älskar i härlig miljö. Fyllda med god mat, dryck och intryck så va det dags att ge sig iväg till nästa ställe.
Vi blev exporterade utav den mysa lilla dörrgubben Ingmar och slapp betala intré till "De lux" där vi som sagt mötte upp Vanessas vänner. Mamma och resten valde att gå till en fotoutställning. Det var ju "kultur dag och natt" så det va mycket olika saker som hände i lilla Växjö.
Vi var mest i klubbens källarvåning där ett väldigt bra liveband spelade som vi lyssnade och dansade till.
Och det var roligt att äntligen få träffa lite fler av Syrrans vänner. Hoppas jag inte gjorde bort mig för mycket =/ Känner mig som den dumm blonda lilla systern. Fast det är ju det jag är hehe.




I morse kändes det. Jag var ju ute i fredaskväll också och jävklar va skillnad det är att vara ute 2 kvällar isträck från förr! Tur att man hade resorb och huvudvärkstabletter med sig!
Mamma och Tom knackade på och kom in med presenter till Vanessa :) Jag var ju så smart så jag hade ju såklart glömt min present:( Men jag träffar ju henne snart igen så då får hon den då istället!


Essa sov räv när mamma och Tom kom med paket hehe

Frukosten stängde 10.30 vilket var väldigt skönt för annars hade nog inte frukosten åkt ner i strupen. Eller den hade nog snarare åkt upp.
Jag älskar ju hotellfrukost så det skulle vara tråkigt om man inte fick ätit den.
Efter stekt bacon, äggröra, pannkaka, skinkfralla och två stora koppar kaffe kände jag mig lite som mig själv igen.

Vi checkade ut vid 12 och gick en runda i stan innan vi åkte hem till Vanessa där en vänn som sovit i hennes lägenhet hade satt på kaffe till oss. Behövde verkligen mera kaffe haha. Hon har det så fint hemms hos sig min stora syster. Så vill jag också ha det! Undrar hur långtid jag kommer få vänta tills jag får det.
Vi hade köpt med oss baguett från Subway så jag käkade lite hos Essa och tog med resten i bilen till att ha på vägenhem om jag blev hungrig. Eller bara sugen. Honey oat brödet är verkligen så gott! Tog faktikst med kalkonskinka och nån salsa den här gången och det va gott men bäst är ju tonfiskröran!Mmmm så smaskigt!


Jag älskar en riktig smaskig baguette och speciellt om den är från subbes! Öppna i Varberg då!

Oj vad tid det här har tagit att skriva haha! Det är inte lätt att skriva blogg samtidigt som man kollar sin mail och försöker hjälpa till med CV! Fattar inte hur folk klarar av att göra så mycket olika saker vid datorn samtidigt! Likadant med sms. Jag tar hundra år på mig om jag ska prata eller göra nåt annat samtidigt som jag skriver. Måste koncetrera mig ordentligt när jag ska få ut mina tankar i skrift.

Ska se om jag orkar lägga upp bilder ifrån "Afterworken" med Evelina i fredas.  Annars så dyker det väl upp på Facebook nån dag :)

Tidsoptimist!

Fan va irriterad man blir!
Man går upp tidigt och gör sig klar och stressar som fan.
Osså är det självklart nån som inte är klar! För när det gäller nån annan i familjen så är det helt okej.
Är det mig det gäller så får man onda blickar och pikar.
Jag hade ju inte behövt gå upp så jävla tidigt. Ska fan bli tidsoptimist jag också! Ska vi bilda klubb!?

Jaja... Hade väldigt kul  igårkväll. Så kul att jag stannade längde än jag borde.
Vi kom senare än alla andra och när vi tillslut dök upp stod Peter Apelgren på scenen inne på oscars och berättade en galen historia om sin första spaupplevelse på kurorten! Det blev mycket skratt på kort tid!

Efter som det hade varit lite tilltugg innan så hade de ställt undan lite till mig och mitt sällskap :) Jag va vrålungrig eftersom jag aldrig hann äta hemma.

När klockan va 20 så stängde Oscars för oss och skulle öppna igen klockan 22 och då skulle det vara "After ski". Så vi gick till Nyfiket och satt där i två timmar men det va väldigt trevligt.
Klockan 22.10 gick vi tillbaka till "afterworken" på Sophias. Även detta blev lyckat.
Fick hänga in jacka gratis och varsin drinkbiljett så det kändes lite som man va VIP hehe. Kul att gå i kavaj när alla andra hade termobyxor och skidglasögon på sig haha.
När klockan blev midnatt så skulle mitt sällskap få skjuts hem utav sin pojkvänn men jag hade allt för roligt för att åka hem och sova tyckte jag haha!
Så jag mötte upp Gabbi och så forsatte kvällen på "Cheers and beers".
Istället för att få skjuts hem i god tid så fick jag traska skakandes och iskall hem. Gud som jag önskade att jag ahde klätt mig inför "After ski" istället!
Mina händer va så kalla och stela att jag tappat känsel i dem. Trode jag hade glömt hemnycklarna eftersom jag inte kunde känna dem i jackfickan. Gud va skönt det va att komma in i värmen!

Nu låter det som om att det börjar bli dags att åka! Äntligen. Ser som sagt fram emot ikväll då jag får partaya med syrran :D
Hoppas får en skön helg var ni än må vara!


After musclework it's just Afterwork

Tjenaflixen!
Nu är jag tillbaka från min träning! Gjorde nästan likadan runda som förra gången men värmde inte upp eftersom jag cyklade dit så jag blev uppvärmd tillräckligt hehe.
Usch va mina armar fick stryk under i onsdags. Ingen harmoni med mina muskler än inte! Får jobba på det.

Har äntligen fixat klart på mitt rum. Nu hoppas jag det tar ett tag innan jag måste göra det igen.
Ska alldeles strax börja packa inför morgondagen men först ska jag ta en snabbdusch.

Ikväll är det som sagt Afterwork med kurorten på Oscars. Har bestämt mig för att ha den svarta klänningen med paljettaxelvaddarna som jag köpte igår! Lagom till afterwork tycker jag.
Skönt att veta att man får skjuts både dit och hem. Midnatt passar mig utmärkt eftersom vi åker tidigt till Småland i morgonbitti.

Ska bli jätte kul att få träffa kära storasyster och farbor Stephan och Vivica. Har ju inte träffat nån av dem sedan förra året ;P
Är förväntans full på vad lördagskvällen har att erbjuda. Först blir det tydligen Middag på "Gräddhyllan"
och sen så ska jag och Vanessa möta upp några utav hennes vänner och gå ut(?) Så roligt att äntligen få träffa och umgås lite med syrran o co. Man ska ju trots allt antagligen träffa några av dem igen och då kommer man ju dela buss och sovplats när vi åker till Prag i Mars. Det längtar man ju också till skit mycket! Härligt att ha nånting att se fram emot. Känner att jag behöver det för att orka med allt som händer i mitt huvud nu!

Så. Nu blir det in i duschen!

Föresten! Måste ju tillägga att "Vol au venten" va jätte smaskig och den va med svampstuvning ;P

Hemmafix och Götet

Vinnie har sovit i natt!! Folkets jubel!
Vaknade jag av mig själv och satte mig upp i sängen prick klockan 9.00 då alarmet gick igång!
Somnade dock nån gång efter halv 3 men det va mer sömn än jag haft på länge! Och idag fick jag tummen ur r*ven och köpte insomnings tabletter!! Ska bli intressant att se hur det går med sova hädanefter!

Idag har jag varit lite finurlig.
Mamma skulle slänga vårat gamla tv-tidningsställ. Jag tänkte att det borde väl få plats under mitt nattduksbord men inte då. Det va för brett...
Så va gör man? Man kortar ner det såklart ^^
Passade in perfekt under sen. Fick dock ta bort den lilla "spjäl hyllan" som satt i nattduksbordet men den har jag satt upp på väggen så att jag kan hänga mina örhängen! Blev riktigt bra faktiskt! =)


Jag hittade en rostig såg i garaget


Nu passar den som handen i handsken under nattduksbordet


Ser kanske snett ut men det är jag som tagit kortet orakt



Jag åkte med Anna Göteborg för att hämta hennes pappa som vart i Falund och haft det trevligt i en vecka. Vi åkte lite tidigare så att vi kunde kika lite på vad rean hade att erbjuda hehe. Men först åt vi på Subway!! Fy fan va gott det är! Mmm vill ha en nattmacka från subbe nu!

Jag hittade faktiskt en hel massa saker på rean!
Kom ut ifrån Monki med två fodralklänningar och en body (min första) men endast 176 kr mindre i plånkan.
Kikade in en sväng på Bikbok som jag lyckades få tag på en klänning och den visade det sig vara halva reapriset på! Roligt när man hittar saker i affärer som man inte har hemma liksom.
Svängde in en snabbis på Rut.mfl (namnet haha) och grabbade tag i ett par svarta "glanslappade" leggins också när jag ändå va i farten.
Så nu har jag nått att ha på mig på Essas födelsedagsfriane i helgen :) Och kanske nånting till afterworken med kurorten på Oscars imon också.

Nordstan stängde klockan 20 så då hade vi en timma kvar innan Annas far skulle komma med bussen.
Vi köpte med oss lite från Espresso house och satte oss en stund och bara tjöta.
Hade känslan av att titta under saltvatten i ögonen och nosen va snustorr så jag kände mig både trött och sjuk. Då blir jag lätt fnissig hehe.
Annas pappa skrattade gott när han fick se oss. Kan ha varit för att vi hade gömt oss bakom glasdörrarna bakom en sophink!
Resan hade iallafall gått bra. 9 timmar tog det att åka från Falund! Så jag ska väl inte klaga på 7 timmar till Stockholm. Pappa vill föresten att jag skulle dra med mig Vanessa upp i sommar. Hoppas det kan bli nått med det :)


Jag och min shopping


Anna kröp in i sin luva och mumsade muffins


Jag stod och tryckte mig mot de skeva fönstren.. Why?

När jag kom hem så stog det en Volavang i kylskåpet! Gud va gott! Inte så vanligt att man äter det längre. Vet inte hur många som vet vad det är ens haha :P Imon ska jag ha den till lunch efter min träning! Om jag orkar komma iväd dit villsäga.

Nu ska jag ta och lägga mig. Har tagit 2 insomningstabletter. Jag är lite feg hehe.
Godnatt och sovgott!!

Idas 22 års firande 23/1


Gamla gänget från förr


Vi sjöng så vackert vi kunde för födelsedagsbarnet


Jag med hunden Mirella (Ängeln och jävulen)


Efter några glas


Jag och Ida klarar fortfarande av den gamla buggsnurren!


Tequila rose fick avsluta den här förvånadsvärt bra kvällen:D

Muskelharmoni <3 Pizza


Gud! Nu är man rätt sleten!
Det va inte helt enkelt med muskelharmoni men vad jag behövde det!
Lika mkt som jag inte behöver äta mer pizza! Har ätit pizza 3 gånger redan sedan nyår! Men gött är det!
Testade en ny blandning.. fläskfilé, gorgonzola, ananas, champinjoer och lök! En märklig en men rätt go. Tack så mycket Sevim (!) som leverarade den! Tänk om jag öppnat, jag hade fått en chock!


Vinnie <3 Pizza

Sitter  här och plockar in Smarties efter Smarties i munnen. Det är farligt när de säljer 3pack för 7kr
Fan va choklad är gott! Skulle inte kunna leva utan det!

Jag känner att jag kanske kan somna ikväll.. ska se om jag hinner få in mammas spikmatta på mitt rum innan hon lägger sig.

Hård snö!

Kom precis hem! Fan va jobbigt det är att gå i snö från stan! Och hårda snöflingorna är idag! Slår som hagel i ansiktet! Och det gör riktigt jävla ont när de flyger in i ögonen!

Jag var och hämtade kameran och blev bjuden på fika. Smaskigt och skönt att få prata strunt en stund.
Gick ner till stan för jag tänkte att jag skulle köpa Valerina, naturläkemedel mot sömnproblem.
När ja skulle betala visade det sig att mina kort ligger ju i min päls som jag hade i lördags!
Så det va bara att pullsa hem. Får väl bli en sväng med Anna förbi apoteket innan muskelHARMONIN eller så tar jag det imon. Söv bra inatt, iallafall de sovande 4-5 timmarna jag fick. Rekordet denna veckan:)

Nu ska jag lägga in alla mina bilder från i lördags! Lägger väl upp de flesta på facebook men det kommer nog upp en och annan bild här också!

Jewla snyyyy!!

Nu kommer Bonussyster och hämtar mig så jag ska slippa snöabort!!
Sen ska jag till stan och Träna muskelbalance(?) med Anna och har man tur blir det ett dopp i "varma källorna" efteråt!!

Hur ska det gå?


Tredje gången gillt?

Sitter och tittar lite på sidan www.felsms.com. Det är nästan som www.tjuvlyssnat.se fast med folk som skickat ett specielt sms till fel person. Riktigt roligt sätt att slösa bort tiden på.

Jag sitter uppe för att jag är för pigg för att sova. Och jag borde inte vara det med tanke på att jag varit typ vaken två dygn i streck. Kankse jag helt enkelt är för trött för att sova.

Igår va jag dödstrött hela dagen. Sen kom Bängan förbi och kidnappade mig för lite film-mys. Hade nog somnat i soffan om jag inte hade haft en stor Ozzyhund i knät, hehe.
Men när jag la mig i sängen så kunde jag bara inte! Det va helt omöjligt! Tror att jag kan ha slumrat till en stund vid typ 5-6 och sen låg jag halvvaken fram till 9-10 tiden. Minns iallafall att Bängan gick upp då nångång.

Tanken var att jag skulle träna idag och jag kände mig rätt lagom pigg (trots allt) när Bängan släppte av mig hos mig. Tog och lagade till lite käk och sen tänkte jag att jag behövde lägga mig en liten stund innan jag stack iväg. Men jag va så trött så det blev ingen träning, idag heller!
Fick iallafall igång min städning efter ett tag och det visade ju sig vara lönsamt eftersom jag hittade 774 spänn som låg lite här och var. Känder mig allt något rikare än jag var innan jag hittade dem.

Man kan ju tycka att jag är lite dum som sitter här när jag borde ligga i sängen och försöka sova. Problemet är bara att jag har lärt känna igen känslan när jag kommer kunna somna och när jag bara kommer ligga och just försöka. Just nu är det den sistnämda känslan jag känner. Ska ta och borsta tänderna och stänga av datorn och se om jag hittar den där boken jag fick i julklapp. "Konsten att vara snäll".

Godnatt och sov gott. Sömnen är superviktig för att man ska kunna fungera ordentligt! Fråga mig!



Hämden kan vara ljuv

Fick på mig kläder tillslut och tog mig ut för att mata ankorna.
Men ankorna har väl gått i ide eller nåt för det va helt tomt så jag bestämde mig för att gå en sväng i skogen.

När jag kommit en bit på slingan så hör jag att det kommer ett par killar. Det va tre stycken på två cyklar.
Jag tänkte att det va bäst att vara beredd på vad som helst när jag hörde de började gapa.
Men killen som skjutsade den andra cyklade bara förbi. Där hade jag tur tänkte jag.
Fast jag hade missat att kille nummer tre hade en snöboll av is i handen.

Paff! Så sjukt jävla ont det gjorde när den sattes med kraft och sats på mitt lår som redan värkte utav kylan.
Jag bara vände mig om. Ville skrika efter dem men det kom inte ut nånting. Fick inte upp ett enda elakt ord i huvet.
Vände mig om igen och fortsatte gå. Lät tårarna rinna.

Jag gick till kanonberget. Solen hade gått ner men himeln lös i orange och rosa borta vid horisonten. Så vackert det är när man blickar ut över staden. Jag lutade mig mot kanonen och höll armen om ett va de stora hjulen och det kändes som om jag stod där med en bästa vänn.
Då kom bilden upp i mitt huvud.

Jag såg killen på cykeln som några minuter varit tuff och kastat på mig och tänkte tillbaka.
Jag kunde se hur jag vände mig om och tog tag i hans pakethållare. Jag såg hur cykeln la sig på sidan och han ramlade under den. Istället för att se en tuff kille såg jag en liten svag och ynklig pojke.
Jag vände mig om och började gå ner för berget med ett hånfullt leende på läpparna.

Otillräcklig

Så dum man är när man tror att man tänker smart och tror att man kan vara någon till lags.

I 3 veckor har jag tagit hand om hushållet och mig själv på egen hand.
Jag har städat varje torsdag så som jag har blivit upplärd. Dammat, damsugit, tvättat golvet och gjort toan fräsch.
Försökt hålla det så rent och snyggt som möjligt. Lämnat saker till återvinningsstationen för att bli av med onödigt skräp. Rensat i lådor och sorterat. Plockat bort alla julsaker på vinden och stält fram allt annat. Strukit dukar och lagt på borden. Vattnat blommorna och handlat för att det ska finnas allt de vill ha hemma.
Lagade deras önskade lunch för att de skulle slippa laga mat det förrsta de gjorde när de kom hem.

Jag försökte tänka på allt så att det inte skulle hitta nånting som jag inte gjort.
Självklart hittar mamma alltid nånting. Den här gången handlade det om tvätten.
Jo. Jag har tagit hand om tvätten också. Jag tvättade alla deras smuttskläder så att de skulle ha rena kläder och underkläder.
Men jag har inte tvättat nånting utav mitt eget eftersom jag inte behövt något av de kläderna jag använt. Jag har sorterat och lagt i tvättlådorna för att man kanske kunde tvätta både deras och mina samtidigt. För att spara tid. Jag har faktiskt inte bara suttit på min röv i 3 veckor.

Jag ska här ifrån så att jag slipper tänka på att vara någon annan till lags. Som säger att de uppskattar det man gör men som egentligen bara letar efter fel.
Så dum man är när man tror att man tänker smart.


07.00

Klockan slog precis om och jag tänker inte försöka sova mer.

När ett hjärta slåss mot tiden

Inget blir lätt, när ett hjärta ska välja rätt
Och fast det är tomt väger känslorna i det så tungt på nåt sätt
Det blir komplecerat vilket håll hjärtat än tar
För framtiden kommer aldrig bli som den en gång var

Hålet i hjärtat fylls med minnen ju mer tiden får gå
Och allting förändras men står stilla ändå
På vägen hjärtat valt finns det inte längre tid för väntan
Tystnaden är för hög när det skriker efter längtan

Allt som byggts upp rinner ut som sand ur handen
Och kvar finns bara askan från hjärtat som stått i branden
När ett bränt hjärta ska ta sig hem lämnar det efter sig spår
För det hoppas att framtiden det en dag ändå når
100125


Vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men inte vågat tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans


Älskling, vi tog steget ur vår sista dans

Back in town

Nu är mamma och Tom hemma. Taxin stod utanför huset 13.42, alldeles lagom till maten!
Vilken härlig stor kram jag fick så fort mamma kom innanför dörren. Och så glad hon blev när hon såg tulpanerna som jag ställt fram på köksbordet. Jag kan vara en snäll dotter när jag vill hehe.
Det blev falukorv och potatismos som mamma önskat.
Jäklar va de har blivit bruna!


Mamma och Tom på ingång


Jag mosar potatisen


Det syns att mamma inte har svultit iallafall hehe.


Ser ni var jag är nånstans?

Ganska mysigt att ha hem dem trots allt. Men de orden kommer jag nog snart få äta upp!

Nu ska jag ta och fundera ut vad jag ska ha på mig ikväll! Fan... vad ska man hitta på nu då!
Man har ju så himla mycket kläder... bara det är ju ett problem!



Stanna ett tag till

Har legat vaken en stund i sängen. Tankarna har snurrat runt. Vill kunna frysa tiden.
Skönt att inte själva huvet snurrar efter en kväll som igår!
Kom inte i säng förrän vid 4. Satt uppe och bara pratade. Kändes som att jag inte ville lägga mig fast jag va trött men jag somnade med en tjong.

"Cheers and beers" tar ju stockholmspriser och deras stolar förstörde mina strumpbyxor!
Men det va en bra kväll igår. Roligt att ha hit och träffa Emma och Johanna innan de flyttar till Australien(!)
Själv betalade man nyligen in resan till Prag som går av ifrån växjö(?) med buss i mars. Det blir jag och 38 galna studenter (en storasyster inräknad). Ser verkligen fram emot detta!

Om runt 2 timmar kommer mamma och Tom hem ifrån Kina. Kan inte fatta att de varit borta i 3 veckor! Tiden har gått så himla fort. Jag har vant mig att vara själv och tillsammas med Puzzla så är det helt okej i ett stort hus. Kan någon spola tillbaka tiden?

Tänkte att det skulle stå en buket tullpaner på köksbordet när de kommer hem så bäst jag sticker iväg och handlar. Katten behöver mat också.
Ska gå ner i källaren och väcka Bängan.

Beslutångest

Jag kan inte välja vilken kjol jag ska ha ikväll!!


Svart vippig eller silver glittrig?

Tråkiga nyheter tynger mig men jag är lite taggad ikväll. Fast fundera mycket det gör jag...

Snart kommer Bängan iallafall så då kanske hon kan hjälpa mig att välja kjol:)

Kärt besök ifrån Halmstad

Vinkade precis av min gamla gymnasieklasskompis Annelie! Hon kom in en stund och drack lite te efter ett besök hos farbror docktorn på Varbergs sjukhus. Jäkla handled hehe. Så roligt att träffa henne igen den goa tjejen. Skönt att snacka lite minnen och skit... och killar hehe :P




Min ex plattång.

Min gamla plattång som jag säkert haft i 7-8 år har gått sönder. Det var nog ändå dags att köpa ny så det gjorde jag i onsdags. Valde mellan en Philips för 179kr och en från Melissa för 99kr. Jag valde Melissa. Inte för att den va billigare (vilket skulle vara typiskt mig) utanför att Philips gick bara upp till 180C och Melissa går att reglera från 100-200C. Den fungerar väldigt bra, når varmaste på mindre än 60 sek. Så nu kan jag platta håret igen :)

Mamma ringde innan och sa att allt va bra och att de kommer vara hemma i Varberg runt 13-13.30. Vanligtvis brukar hon vilja köpa en "Halvkokt special" med västkustsallad ifrån hamkiosken men hon önskade sig ungstekt falukorv och potatismos till lunch/middag. Det ska man nog kunna ordna!

Nu ska jag ta mig ner till stan. Var där igår en sväng och lämnade tillbaka skorna som jag köpte på H&M i halmstad för de skavde mig på fotknölen :S Synd, det va väldigt fina skor.
Ska in på systemet och köpa nånting. Vet inte vad jag är sugen på riktigt. Blir nog antingen vin eller cider.
Det kommer några töser till mig ikväll och imorgon ska jag hem till en blivande 22 åring. Vet inte om någon sover över ikväll men ska fixa nere i källaren när jag kommer hem isåfall. Skriver mer sen kanske :)


Fredag och helg

Jag drömde aldrig om att jag var en Avatar.
Men har drömt en hel del. Minns inte nu längre lika tydligt som när jag precis vaknade.

Hör att kaffet är färdigbryggt men jag har en liten katt i knät så jag vill inte resa mig.
Hon ligger och "snuttar" i filten som vi kallar det. Hon liksom snurrar tag i en bit och suger och trycker med tassarna. Det har hon gjort ända sedan vi fick henne. Men det är bara på ena sidan av filten, den mjuka "håriga" sidan. Antar att materialet påminner henne om när hon diar sin mamma. Hon kan hålla på i egigheter så jag får snart lyfta bort henne. Det gör henne ingenting, hon bara fortsätter ändå.
Våran andra katt Pärlan (R.I.P) snuttade i ens kläder istället så man är ju lite glad att Puzzla håller sig till endast en sidan på två par filtar hehe.
Så förtvivlad hon var när vi en dag hade slängt ner filtarna i tvätten och lagt fram ett par andra. Hon letade överallt efter dem. Stackarn!


Puzzla snuttar i mitt knä.

Nu va hon tydligen klar, så då va det dags för kaffe!
Här dricks det Gevalia kaffe.
Hemma hos min pojkvänn i Stockholm blir det kaffe ur små nespresso kapslar. Även om man kan välja om man vill ha stor eller liten kopp så tycker jag att en stor är för liten! Jag dricker ju två stora koppar kaffe när det är så dags. Därför brukar jag ta en stor och en liten på kapseln, vill ju inte slösa på deras fina kaffe! Men då blir koppen iallafall helt lagom stor, speciellt om man tar och värmer lite mjölk i mikron och har i.

Innan jag och Anna gick på Avatar igår så gick vi och käkade pizza på Campino.
Jag tog en Disco och Anna en Caprisosa. Jag var jätte hungrig så det slank ner rätt fort!
Eftersom vi hade tid över och bion började först 21.15 så gick vi och köpte lite godis.

Jag va mätt men samtidigt så sugen på godis eftersom jag inte ätit lösgodis sedan innan jul. Därför åt jag snart upp mer än hälften när det bara va en kvart in i filmen. När halva filmen gått kände jag hur jag började må illa. Usch... Man ska nog dela på en pizza om man ska äta det innan en biofilm haha. Ska tänka på det nästa gång!

Gud va man såg rolig ut i 3D glasögonen. De kändes ju rätt coola att ha på sig men man såg ju helt galen ut!


The Lady Gaga style

Avatar i nästa liv

Kom precis hem efter att ha sett Avatar på bio. Med 3D-glasögon och allt.
Har tagit en hel del djupa andetag innan jag kunnat sätta mig ner här och skriva normalt. Hjärtat slår fortfarande så fort att jag nästan darrar när jag skriver.
Det här är en film som utan 3D skulle ge mig minst lika hög puls.
När jag såg trailen så va min första tanke att allt som är gott smakar illa när det blandas. Men den här blandningen är perfekt! Flygande drakar och andra fantasifulla djur i en färgstark miljö tillsammans med gigantiska robotar. Allt som jag gillar. Romantiken och actionscenerna är i perfekt balans genom hela filmen. Det här ÄR den mest fantastiska, häftiga, färgsprakande science fiction film jag någonsin sett. Det starka budskapet når verkligen fram. Biobesöket var mer än värt pengarna... för vissa fler än en gång eller hur Anna? ;)

Jag är helt uppfylld av en längtan att få leva i denna animerade värld och bo tillsammans med na'vi-folket. Vill bara lägga mig och drömma mig bort dit allt hör ihop, har ett band. Lämna alla materiella saker jag har och flytta upp i en trädkoja och sova under bar himmel. Våran natur är också fantastisk. Jag önskar att jag var bättre på att uppskatta allt vad moderjord gett oss. Jag vill lära mig ta tillvara på varje del av livet... Inte bara nu för stunden. Det finns så mycket mer än bara det som är nu. Tyvärr så är jag så full av tankar att jag tror att det kommer ta ett tag innan jag somnar.

Nu ska jag iallafall sluta för jag skulle kunna sitta och skriva i timmar. Godnatt!

Finbesök

Nu åker Anna för att lämna tillbaka Tess!
Vi har suttit och tjötat och studerat katten ett bra tag. Puzzla vet verkligen hur hon ska ta folk som är rädda för henne. Genom att Attackera dem!
Kajsa kom också en stund och vad med och smakade på mina bullar. Riktigt finbesök har jag haft!


Äntligen ska jag få gå på Avatar! Som jag sett fram emot detta! Har känt mig så efter som fortfarande inte gått och sett den. Anna är så snäll som går på den en gång till så att jag slipper gå själv ^^ Hade nog varit läskigt att gå själv på 3D bio haha. Ska försöka att inte ha för stora förväntningar nu eftersom jag vet hur jag är med film. Tror det kommer bli coolt iallafall!! Undrar om jag kan ha med på mig mina glasögon under 3D-glasögonen...Tar med dem iallafall om ifall att!

Tre sorters bullar

Gud va bulldeg är gott! Fick hejda mig så att jag inte åt upp den hehe.
Nu har jag iallafall kavlat, snurrat och gräddat och äntligen är bullarna färdiga!!
Imorgon hoppas jag att jag får bjuda på dem. Då kommer förhoppningsvis Anna och Tess förbi! Mysigt!

Men först måste jag nog städa i köket för här syns verkligen att nån har bakat haha. Fattar inte hur mamma klarade av att baka bullar med en massa dagbarn springandes mellan bena.


Kanerbullar, vaniljfylldabullar och vaniljsnäckor.

Bäst jag sätter igång och plockar undan innan jag blir för trött, klockan har ju hunnit bli mycket!
God natten!

Bullbak!!

Jag håller på att baka bullar!! Ska göra två olika sorter så nu märkte jag att det fattas mjölk så jag ska gå och köpa det medan degen jäser! Hihi kan nästan redan känna den härliga doften!!


Degen jäser så det knakar

Sol är inte dålig turd!

Jag sitter i vårat vardagsrum och ser solen bakom molnen! Det har ju bara varit tjocka tunga moln som legat över himeln och gjort synen grådaskig men det verkar bli en solig dag idag. Hoppas på det iallafall!

Jag pratade lite med min sk bonus storasyster på msn nu precis. Hon kunde göra en liten paus med städningen och bjuda mig på köttfärssås till lunch så det förslaget nappade jag på! Det va längesen jag träffade henne och det ska bli skönt att snacka lite skit!

Skit... en annan benämning skulle kunna vara turd. Det är ett helt nytt ord för mig men jag gillar det starkt! Kanske för att det låter lite som turtles (ninja sköldpaddor) som jag älskade när jag va liten.
Började med att jag och en gammal vänn nyligen fått upp kontakten på msn och vi sitter och pratar, just det, en massa turd! Vi har bla kommit fram till att om man ska kalla nån för retard så kan man utala det som returd istället. Det höjer ordet till en annan nivå. Mer slagkraft som poänterar vad man tycker om personen ifråga kan man säga, hehe.

Blev istortsett bara disken som blev inplockad igår. Hann inte med så mkt innan det blev iväg på kalas. Så nu ska jag se om jag kan komma igång och röja undan ordentligt!


Oplanerat 65 års firande

Stack som sagt hem till Anna A en stund och tittade lite på kläder som hon inte ville ha.
Under tiden gjorde Anna sig iordning eftersom hon skulle på öppet hus hos sin farbror som fyllt 65 år.
När hon och hennes fader skulle köra hem mig så frågade de om jag inte ville följa med dem istället!
Jag såg ut som om jag precis stigit ur sängen och var väl egentligen i behov av en men tanken på att träffa galna släktingar och äta tårta lät lockande. Det va ju tur att jag hade hittat några fina grejer i Annas garderob!
Det blev en mycket trevlig vistelse med hemmagjorda smörgåstårtor och tårtor.
Ingen korv med mos på hemvägen alltså.


Anna följde med mig in på Chai te och bulle efter kalasandet.

Nu är jag jätte trött så jag ska ta och ropa in katten, tvätta tänderna och bums ner under täcket! Godnatt!

Tuff brud i lyxförpackning


Hörde nånting bakom mig som prasslade när jag höll på att plocka i hallen.
Det är inte första gången som hon traslat in sig i mina shopping påsar! Hon är så söt :D

Tränad och hungrig

Wiie! Det va faktikst härligt på gymmet idag på jobbet. Kände redan att jag hade mer kraft sedan jag tränade i söndags. Har skrivit upp vilka maskiner jag använt och hur många upprepade övningar och vikter jag orkat. Då har man lite bättre koll på sin förbättring.

Skulle behövt en dusch snarast för man blir ju fan svettig bara utav att cykla till och från jobbet i den här lösa snön som ligger på vägen. Tänkte först duscha på jobbet men de har flyttat duschrumen sålänge medans de gör om i poolområdet så man måste gå genom hela koridoren och förbi badinformationen för att komma dit. Skönare att duscha hemma. Men ännu skönare att duscha med mat i magen! Sugen på curry och jag hittade kokosmjölk (165 ml konserver är helt lagom för en måltid) så det blir nån sorts currygryta.

När jag är klar ska jag ta mig hem till Anna (Anna A). Hon ville ses i stan efter jobbet men jag kände att jag ville vara hemma och fixa lite först. Ska se till att plocka upp så mycket som möjligt idag utav sakerna som utav nån konstig anledniong ligger lite här och där i huset. Mamma och hennes man kommer ju hem snart och jag vill inte ta allt i sista sekund.

Nu kokar det på spisen!

Shopping i Halmstad

Igår blev det ett litet besök i den lite större Halländska staden, Halmstad. Bängan (Anna B) plockade upp mig i Tvååker. Ska tillägga att jag återigen hade tur med bussen då både jag och den var försenad!

Bängan skulle träffa sin blivande chef så jag gick för att leta upp "Myrorna" under tiden.
För mig som är van vid att mest hitta gamla torgetkläder i secondhandbutikerna hemma så kändes det lite som att komma till himlen! Bängan mötte upp mig när hennes möte var färdigt.
Gick runt ett bra tag och tittade på allt roligt knäppt från olika årtal. Nån gång ska jag dit igen och pröva massa kläder bara för skoj!
Det va mycket som jag skulle vilja våga köpa men jag köpte bara en enkel T-shirt och en söt liten väska. Bängan köpte en tygpåse med 4 olika sortes roliga örhängen. Ett par var en svart boll med vita prickar och en vit med svarta prickar. Jag fick den vita, som när man var små och delade kompishalsband, haha!


Fotboll i örat?

Vi hade börjat bli lite hungriga och vill bli mätt men inte fattig så är "Pasta huset" som står på stora torg ett säkert kort. För ynka 30 spänn (det räcker med en liten skål) får man perfekt kokt pasta med olika sortes såser att välja mellan. Jag tog sås med ratatouillegrönsaker och Bängan tog kryddig köttfärsås! Gottens!



Innan vi åkte hem gick vi in på H&M som hade endel rea. Där hittade jag ett par fräcka skor för halva priset. Ett utav mina nyårslöften i år är att jag ska vara mindre snål mot mig själv så jag köpte dem. Slängde in ett par "luffar" vantar när jag ändå va igång. Fixade ett nytt medlemskort och höll på att gå utan att betala! Man började bli trött och det va dags att åka hem till Bängans mamma där det väntades kaffe och nybakade bullar. Så himelskt gott! Om mamma och Tom har tur kanske de får hemmagjorda bullar när de kommer hem hihi.

Nu ska jag packa en påse och sticka till gymmet för att träna lite tänkte jag! Måste hålla vad jag lovat mig själv ett litet tag iallafall!

F*ck Gimp, hej Björn!

Vaknade i morse vid halv 8 utav att Puzzla ville komma in och busa lite innan sin frukost.

Gick upp, gav kattskrället (puss på henne) lite mat och kokade kaffe till mig.
Har suttit vid datorn sedan dess och försökt mig på en "lättare" version av photo shop. Hittade några hjälpvideor på youtube men inget ville som jag ville. Jag var tvungen att sluta för annars hade jag nog vart tvungen att lämna in en dator som gjort en flytur. Jag kanske är dum i huvet som inte fattar nånting men jag får väl hålla mig till Pitcure it 98 som vi har på datorn i källaren. Mycket roligare och utan att man behöver få ett nervsamanbrott (även om det händer där med).



Jag har insett att när jag låter mitt hår självtorka så blir jag en kvinnlig version utav komikern Björn Gustavsson!
Vi har ju faktiskt båda namn som man kan förknippa med en lite mullig IQ-befriad gul nalle i för kort röd t-shirt!
Undrar om Björn gillar honingsmörgås lika mycket som jag?


Lika som bär?



RSS 2.0