Morsdag

Jordgubbspaj med vit choklad och pytad med chokladhjärtan och silverkulor

 

Medans Vanessa fixade maten (laxburgare) och bakade en supergod jordgubbspaj med vit choklad så masserade jag mamma. Rikitgt bortskämd morsa jag har!

Käkat fisk i olika varianter varje dag haha så kanske jag snart inte behöver bekymra mig om att fixa ögonoperationen jag funderat över. Det sägs ju att mkt fisk är bra för synen :P

 

Har jobbat mycket i veckan på stads. Jag börjar känna mig säker på min städning och detär ju speciellt kul när chefen talar om att rummen ser bra ut :) I går jobbade jag och syrran ihop också vilken kändes mkt kul! Tror hon kommer passa jätte bra, hon är så duktig! Lär bli ett gött gäng att jobba med i sommar =)
Skrev föresten upp mig på att följa med på hemlig utflykt på söndag som de ska ha för personalen men är fortfarande osäker på hur det blir. Emma ska ha lite firande i fbg på lördagen och blir det sent där så vet jag inte om jag lämnar återbud eftersom utflykten är från morgon till sen kväll. Och då får vi även se om jag istäället är med och hjälper Bängan med att ha barnkalas lr inte. Indian tema ska det va. Låter skit kul, jag vill inte missa tillfällen att få leka haha jag som har sån åldersnojja. Svåra val att göra kommande helg alltså hehe.

 


Som jag hade dig förrut

Du springer aldrig ifatt när jag väl är där
Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här
Nu kan det va försent att säga som det är

Vi testar nya vägar som aldrig tycks ta slut
Vi har försökt fånga den andra men aldrig nått ut
Jag vill ha en sista chans så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
Men när jag har dig nära så vill du därifrån
Jag vet att du har tänkt men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra men det är inte så lätt
Jag har försökt tänka bort dig på alla sätt
Det är dags att lägga på men att stanna känns så rätt

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Melissa Horn



Vill tänka framåt

Har suttit på Fridas rum och pratat en massa efter att ha tittat färdigt på filmen om "Frida Kahlo" ikväll. Väldigt vacker film om en riktig speciell och stark kvinna. Blev djupt berörd. Att vara här i Barcelona gör att man har mkt tid för tankar och funderingar om vem man är, vem man önskar att man var, var man skulle vilja vara och med vem. Vad man värdesätter och preoriterar. En del av mig orkar inte ta tag i nånting och andra sidan försöker verkligen dra igång men ibland får deppen övertaget. Jag trode att jag hade börjat bygga på mitt självförtroende men påminns gång på gång att jag inte har nån aning om vad jag vill göra med mig. Ibland tror jag mig veta men egentligen är det bara en önskan om att vara säker och acceptera mig själv för mina brister. Jag har inte rikitgt lärt mig att kunna formulera min vilja i ord och kan inte sluta smutskasta mig själv när jag känner att jag vet så lite om saker och ting. Längtar tillbaka till den vardag som kändes för trygg och enkel att leva i förrut bara för att det känns som en lätt utväg. Men det är ju inte bra att försöka slingra sig förbi problemen och än mindre försöka springa bort från sig själv.

Vet inte va jag mumlar om nu. Jag kommer nog ligga och grubbla en hel del inatt.


Ingen panik i Barcelonanatten

Lite kort om att min dödspanik kanske håller på at bli botad!

Igårkväll va vi inte långt från lägenheten när jag sa att jag va trött och Birgit måla en enkel karta på hur jag lättast skulle ta mig hem. Haha. Jag yrade runt på Barcelonas gator utan mobil och endast ett anteckningsblock o några små sedlar i väskan. Ändå kunde jag hålla mig lugn. Eftersom vi gått olika småvägar hem hela tiden så kände jag igen mig på flera ställen men självklart så är det mycket som man tror man känner igen för att allt tillslut ser likadant ut. Efter att ha hamnat vid Arc de Triomph för tredje gången så bestämde jag mig för att jag fick helt enkelt hoppa in i en taxi. Som körde mig några gator fram (där jag självklart gått) och släpte av mig på samma gata jag gått en halvtimme innan. Gick runt hördet och jag va framme!
Och det jag kände mest va inte lättnaden av att jag äntligen hittat rätt i stadsvimlet utan lättnad för att jag höll mig lugn hela tiden!

Packad och klar sa fru Nervvrak!

Nu har jag packat färdigt och precis checkat in min biljett. Nu finns det ingen återvändo (askmolnet över danmark va blott en fis)
Jag är helt skakis och jag kallsvettas och mår illa. Fy fan.

I mitt handbagage:
Pass
Plånbok
E-ticket biljett
Glasögon och solglasögon
Barcelona reseguide
Anteckningsblock

Min resväska:

Några shorts
Tjocka och tunna leggins
Ett par linnen och t-shirts
3 klänningar
2 par skor
Underkläder så det räcker och blir över
En bikini
Tripp-trapp-trull väskor (3 väskor i olika size)
Några skärp (om jag skulle få för mig att använda det där nere)
En nisse (necessär) med hår/kroppsvård, smycken och annat krimskrams
Godis och grillkrydda till Frida

Har fått med det viktigaste, vad jag tänkt ha med och lite till så det får räcka. Känns som mkt onödigt men jaja.. 20 kg får det väga så jag får plats med en hel del kilo till plus att jag lär bli av med lite när jag överlämnat godiset och grillkryddan :P

Skönt att kunna checka in genom nätet.. och få välja sittplats dessutom!
Jag valde 18A (fönsterplats)... 18 är mitt turnummer så jag borde väl vara rätt safe?

Går upp vid 7 imon bitti eftersom tåget till Kastrup går 8.03 från stationen och jag ska vara framme 10.47
Flyget ska lyfta 14.20 så jag har ju en del tid i köpenhamn men det gör inte så mycket.
Ska landa i Barcelona 17.05.. skönt att slippa flyga länge.

huaa.. blandade känslor nu alltså, minst sagt! Tiden har gått så sjukt fort! Vid den här tiden imon sitter jag liksom nånstans tillsammans med Frida i Barcelona! Crazy dude! :D
Hon kommer och möter mig på flygplatsen.. helt underbart att få peta på henne igen!!

Nu ska jag ta en macka för all den här nervositeten verkar skakat bort en massa energi! Får väl slänga ihop nått att ta med och käka på tåget och flygplatsen me.

Men ja... Vi ses i Barcelona!!

Jävla terroristmoln!

"Askmoln hotar danskt luftrum och det är risk för flygrestriktioner i Danmark i morgon och på onsdag,
bedömer danska vädertjänsten DMI."

Faan!
Jag är ju sånära Barcelona nu! Hatar att det ska va krångel.. jag kommer lyckas krångla till det tillräckligt!


Hmm ne men okej posetiva tankar.. men vi talar om mig nu och mitt virriga jag som ska åka flyg själv. Kommer inte kunna pussta ut förrän jag ser Kotten möta mig på flygplatsen där borta.

Idag ska allt planeras och packas. Och jag är helt seg och vet inte vart jag ska börja.. osså måste jag hålla koll på det där jävkla askmolnfan.. tänk om det va just så enkelt att bara fånga in det i en ask med hänglås.

Nä nu får jag sätta igång! Over and out!


Söndag

Nu har My precis varit här! Hon är hemma några dagar från Barcelona men hinner komma tillbaka medans jag är där nere också. Jätte mysigt att träffa henne och tjöta. Blev såklart mkt prat om just Barcelona, jag vill ju ha lite info om saker jag behöver tänka på osv.
Ska bli kul att komma iväg, kan inte fatta att det är dags redan på tisdag! Hoppas att det inte är några fler aksmålns-sladdisar i luften!

Ikväll så ska jag och syrran gå på "Alice i underlandet" :)

Nu så ska jag ta och käka lite rester ifrån helgen. Puss och kram

Nothing compares to you




RSS 2.0