Gallerian 10 år


Ja gallerian fyller alltså 10 år den här veckan.. TIO år! Jag va 12 år, då går man i 6an.. Klassen fick flytta in i baracker.. Man gick till sörsehallen o köpte godis eller spelade spel på funplanet med killarna på rasterna..  vi dansade och uppträde på sörsegården o jag blev kär på riktigt för första gången... Tror att man fick börja gå på ungdomsdiscot Högtryck också.. fan jag hatar att jag aldrig skrivit dagbok! Fast det gjorde jag iförsig lite på Lunarstorm men de inläggen finns ju inte mer =( Jag vet inte riktigt när hur o var allting som hände då som nått mig är idag liksom.. Tappat minnen, eller iallafall orden för att beskriva de minnen jag har kvar. Men när man är 12.. då är man ganska stor.. ett år innan man klassas som tonåring. Och en sak som är säker är att det hinner hända/förändras och utvecklas mkt i och runtomkring en på 10 år.
Vill inte låta dyster.. men jag hatar att vara äldre idag.

Ledig lördag

Äntligen en ledig morgon!
Helt slut efter veckan på FH... Ingen träsmak i röven där inte! Men vi fick iaf tid att sitta en stund och äta tillsammans igår vi som jobbar. Jätte roligt att goa tokiga Kajsa jobbar där också :) Gav både henne och kocken en minutmassage.. Nånting som vi alla skulle behöva lite då och då!

I torsdags va det mysigt att komma ut på stan tillsammans med flickorna <3
Vi tog en kvällsfika på espressohouse o tjoa :) Gallerian firar nämligen 10 år och hade långöppet. Bjöds på cider och snittar (mums) och i butikerna godis (mer mums) och extrapriser.. Hade hela fickan full av godispapper när jag kom hem:P
Fick dock med en klänning från Gina (som också hade långöppet) som får mig att se ut som Frankensteins monsters gamelgamelfaster! Den ska jag lämna tillbaka idag om jag orkar mig ner till stan.

Igår va det skönt att komma hem efter jobbet o istort inte göra nånting. Mamma köpte hem pizza frn Stantons.
Vulle ringde och vi promenerade en sväng. Riktigt glad att träffa honom igen, har inte hunnit eller blivit av. Köpte glass och snickers på Willys eftersom han tipsa om hur gott de är att blanda ihop men jag råkade äta upp snickersen medans glassen tinade (a)

Sen ringde min gamla balkavaljer Damir :D Han va i närheten och jag gick ut och mötte honom. Såå himla kul att se honom igen. MInns inte när det va sist! Han är ju så go =) Tog med han hem så han fick hälsa på mamma o katten också =)

Skulle egentligen resna bilder på datornnere i källaren eftersom jag vill ha med dem till lägenheten på mina usbminnen men istället började jag prova utklädnader för ikväll. Ska nämligen på Halloweenparty med Bängan och Sanna ^^

Nu ska jag äta frukost och sen in i duschen innan bängan kommer för att prova lucialinnet hon kanske ska låna ikv =) Puss

Utkast: Okt. 30, 2010

Aldrig kunnat stanna nånstans
Om du älskar mig
Kommer jag lämna dig
Och om du lämnar mig
Kommer jag att älska dig
Trode aldrig jag skulle stanna så länge


Don't trust a monster


Lunch med sanna

Gaaah jag blir galen.
Jag vet inte var jag ska börja nånstans när det gäller att ta med grejjer till lägenheten!
Men eftersom han som jag ska hyra av kommer lämna mkt kvar så känns det som att jag får plocka in saker lite allt eftersom... Och det ska ju inte vara så farligt eftersom jag inte har långt hem. Viktigaste är väl att få dit typ grejjer som jag kan ha första natten osv liksom. Men gud alla mina kläder o sånt grejs.. vill bara bränna upp allt o köpa nytt typ! Men jag har så himla svårt att skiljas från saker... tänker alltid att det kan va bra att ha.. blää.. Kanske bara ska slänga ner allt i säckar o rensa ut i lägenheten... Först då jag vet vad jag får plats med liksom..

Va på stan o käka lunch med Sanna på ströget denna härligt soliga höstdag. Tog en tacotoast, riktigt god :) Fy vilken kaffekärring jag är! Blev överlycklig för att det ingick kaffe :P Men behövdes dock..
Möte med kuratorn klockan 13 o vi prata längre än vi skulle hehe. Gick mkt bra, kände att jag fick ut mkt nyttigt o fick bra feedback. Mötte upp Sanna igen efteråt och hjälpte henne shoppa kläder till sig o den lilla bullen i ugnen ^^

Bra start på veckan har det varit iaf... Nu ska jag titta på ironman2!



Katt i handfat


Myz me Mauiz o Bumbi

I fredas va jag på kalas hos Bängans lilla syster som redan fyllt 7 år. Köpte ett tält till henne, ett som man kan ha inomhus o hon verkade uppskatta det =) Blev god mat o tårta med härliga bängansläkten :) Åkte sen med hem till Bängan o hennes man till torpet där Anna å Bella väntade. Blev inte kvar så sent etftersom både jag o Bella skulle jobba på stads dan efter.

Ja igår va det enhel del att göra, inte minst på min våning. Va helt slut när jag kom hem. Va så trött o all lust va borta. Så det blev en lördagkväll i sängen. "Somna" med kläderna på strax efter 10, måste det varit. Vakna vid 5 o kunde inte riktigt somna om.

Efter en fullspeckad vecka med jobb på kustis, stads o FH så va det ändå skönt att komma iväg till gbg med Anna idag iaf. Hade inget jag ville shoppa utan skönt att bara gå runt o kolla lite. När klockan va 3 kurrade magen rätt så regält och då satt ju inte en kinabufé fel! Riktigt gott men serverades ju dock inget kaffe som jag trode.

När vi va klara åkte vi till Mauritz place. Han hade varit en så snäll pojk o gjort kycklingsallad till oss.. Fick ju pressa ner lite fast man redan va proppmätt typ! Men de där brödkroketterna skulle jag kunna proppa ner hur många som helst av, mm mm mmm!

Mauiz o Bumbi på midsommar



Så blev det film, mitt på väggen. Bumbi va ju så lycklig över sitt nyköpta sladdlösa tanjentbord haha.
Myste ner oss i soffan o tittade på "Gett him to greek". Så sjuk film hahah men sevärd. Fick mitt kaffe också tillslut. Trevliga gossarn de där två.. så söta mot varran, små gnabbas som ett gift gammalt par:P Riktigt gossigt hade vi det tycker jag ^^

Funderar på att lägga mig o få lite sömn nu. Ska till ett välbehövligt möte hos kuratorn imorrn. Känner att jag behöver det, är rädd för hur lågt jag börjat gå ner i mig nu igen. Idag är jag iaf glad att jag sket i att jag inte orkade men följde med till gbg ändå. Små saker kan få en på bättre tankar. En nyckel in i ljuset för o försöka stänga ute mörkret.


Utkast: Okt. 20, 2010

I still wear that t-shirt you gave me
even if it doesn't feels like it used to do
I still carry the necklace you bought me
even though it doesn't shine like before
And I still got you on my mind
even if I doesn't know you anymore
101020


Att vara eller inte vara





I'm not ever alone
You'r not ever alone
I'm never alone, always alone

seeeg i kolan

Oj oj oj va trött jag blev plötsligt! Har ju segat hela dagen och ute är det kallt men friskt. Trode jag skulle bli mer allert nu när jag stack ner till stan för att vinka på Äna m sällskap... men icke! Känner typ för att lägga mig.. kanske gör det tillomed, en kvart iaf! Måste ju orka vara social ikväll när vi ska ha sånt mys o käka på resturang och allt!
Nepp, en sväng i sängen är va som får bli!

Filmtips Real Genius



Trailen får den att se ut som drama lr nått men det är en komedi från 1985. Tittade på den här på TCM igårkväll. Riktigt underhållande! "Snilleskolan" på svenska (värsta titeln haha).

Kärade ner mig i karaktären Chris Night och det är ju inne att vara nörd nu för tiden också haha.. Snygga, självsäkra killar med brain ska det va, ja tack!

Val Kilmer va ju rätt het där under 80-90 talet ja.. Kanske inte lika het nu men bra skådis! Han har ju vart med i en massa filmer som jag inte tänkt på. Har alltid känt igen honom men inte tänkt så mkt på vem det är.

Real Genius

Topgun

Bruce Wayne/Batman i Batman forever


Inga kommenterar


15 okt

Åhh så skönt att vakna när kroppen själv kände för det! Är ledig idag och segar fortfarande runt i "pyjamasen"

Mammas mans son är här nu på besök från London och ska stanna över helgen. Ikväll kommer även syrran hit från Malmö så vi ska ut allihop och käka gott på "Johns Place" nere i Apelviken. Trode inte de hade öppet vid den här tiden men tydligen :)

Ska bli mysigt att träffa syrran igen. Hoppas vi får tillräckligt med tid tillsammans, är ju nyfiken på vad hon gör, vad hon tänker osv. ag jobbar ju dock på Spa hela helgen..

Har varit på Folketshus och testat på hur det kan se ut att jobba där. Har fått en klarare syn på vad som pågår i huset, lite histora osv. Jag kommer få vara lite "alltiallo"och hjälpa till med det som behövs. Mest blir det väl att duka och duka av och stå i köket. Blir nog ett ganska bra extrajobb. Och nu när jag snart flyttar in i lägenheten så blir det ju närmare och lättare att snabbt komma in om de vill ha hjälp på kort varsel. Närmare städ på stads blir det ju också :)

Har inte riktigt landat i att jag ska flytta in i lägenheten redan om 2 veckor typ. Hoppas jag fattar snart haha.
Ska sticka ner till stan snabbt en sväng och in på FH så att de har mina kontouppgifter. Har valt att de sätter in lön för de här två dagarna jag varit där+ de andra som kommer att komma på nästa månadslön. Känns som att det kanske behövs mer pengar då eftersom jag kommer lägga ut nästan 5 dubbla i hyra än jag gör nu!

Men nu ska jag äta lite lunch. Låter som mina vårrullar stekt klart. Gett!!

Gul fredag



Summan av kardemumman

Gud va härligt det va att va på spa men ändå lite tufft. Körde pilates och hade lite träningsvärk från igår så det kändes enhel del i kroppen under och efter passet! Men sen kom belöningen med varm ångbastu och varma källor :) Vågade tillochmed hoppa ner i kalltunnan! brrr det va kallt men ändå väldigt uppfriskande.
Stannade kvar till stängning... gud va hungrig jag va när jag kom hem! Mamma hade handlat en massa gott pålägg så det blev lide rostebrö :) satt fint.

Undrar vad som kommer hända imorn på FH! Skulle dyka upp runt 8  i ett par bekväma byxor och skor. Ska få gå tillsammans med Jennian. Ska bli riktigt spännande :)

Sen ska jag titta på en lägenhet inne i stan mitt i centrum. En kompis till en kille jag lärde känna lite i sommar ska åka ut och resa i 6 månader och behöver nån som passar hans lägenhet. Hoppas man kommer kunna ställa upp på det... Hade ju vart awzm1 Skulle verkligen behöva komma hemifrån. Ett halvår är rätt lagom att börja med liksom hehe :P

Känner mig på sånt fantastiskt humör :D Hoppas alla dar den här veckan är lika givande som idag och igår varit.

Nu ska jag titta på senaste avsnittet av "LIte sällskap". Äntligen ett dating program som jag orkar se haha :P Filip och Fredrik är ju största anledningen haha, så himla galet tokroliga båda två. Jag gick faktiskt förbi Filip i Stockholm en gång. Typ wooow ;P

Säger godnatt nu till allihop iaf! Sov gott <3


Asia Spa med Lulle

Nu ska jag strax iväg med Lullebulle till Asia Spa för att träna och ligga lite i varma källorna! Hon haffade mig när jag va påväg för att träna på kurorten och gick förbi hennes balkong. Hon har blivit medlem där nu och undrade om jag ville följa med henne dit ikväll. Klart man ställer upp :P


Fikan på Mignon med Folketshus chef gick jätte bra! Ska dit imorgon vid 8 och börja gå brevid! Wiiee! Träffade Emelie (råttan) som jobbade idag. Störde henne en stund när hon gjorde curryrröra och fick pratat en stund om hur snabbt tiden går!

Gick en sväng på stan för att titta på höstskor. Finns enhel del snygga skor på rean nu, för att inte tala om festskor! Men det va bruna skor jag skulle ha inget annat och tillslut hittade jag ett fint par på H&M. Köpte också den bruna skinnjackan som jag gått och funderat på länge. Tillsammans med skorna blir de "a perfect match" :D

Dags att bege sig! Ska bli kul och mysigt hihi ^^

Jobbintervju

 


Extrajobb

Snart kommer Bängan som ska få sin födelsedagspresent (från i mars). En ryggmassage :)

Klockan 2 ska jag sen möta chefen från Folketshus över en fika och prata om eventuellt extra jobb!
Man kan ju hoppas vädret håller i sig!

En energirik dag

Vilken dag! Har haft sån himla go energi, längesen jag kände såhär!

Även om morgonen va grå och disig så kände jag mig rätt pigg när jag vakna. Jag och Anna hade följe till jobbet (städ på stads). Mysigt att gå ner och prata lite :)
Va en heldel att göra idag, bara ankomstrum att göra men trots att jag va tvungen att försvinna en timma till UM så hann jag färdigt mina i tid.

Kändes riktigt bra när jag lämnade UM den här gången, de andra gångerna har varit lite jobbiga. Fick ut mkt nyttigt, jätte skönt. Har tid igen om 2 veckor. Känns långt kvar men kommer nog gå fort.



När jag kom hem kände jag mig inte alls lika trött och matt som jag gjort förut när det varit tufft på jobbet. Vilade en stund och gjorde sen en kopp kaffe. Jag lovade mig själv igår att jag skulle träna på gymmet på mitt andra jobb (spa på kurorten) och efter kaffet kände jag mig riktigt peppad. Förrut har jag inte pallat.
Tog på mig jobbingskorna och sprang hela vägen fram till dörren in till gymmet.
Gjorde över 15x3 upprepningar på varje maskin men slutade inte för att jag va utmattad, utanför att jag tänkte sitta en stund i massagestolen och duscha innan det blev mörkt ute. 30 min i stolen med riktigt god knådning gjorde susen för mina nytränade muskler.

Jag gick upp till behandlingsavdelningen och gick in i rummet med våran floatingtank eftersom där finns en dusch, orkade inte ducsha med hotellgästerna. När jag duschat färdigt och precis fått på mig kläderna hör jag en massa klackar utanför dörren! Väntade en stund tills det blev tyst innan jag gick ut. Minst 10 huvuden vändes mot mig, ett av dem tillhörde en av mina chefer! Och han hade en rundvisning för några konferansgäster. Och så kommer jag där... usch så pinsamt! Hoppas jag inte får nån kallse till hans rum nu =/ Aja jag är på för bra humör för att orka tänka på det nu!

Eftersom jag fortfarande inte va trött så ringde jag Anna som mötte mig vid fontänten och vi gick en runda i skogen. Härligt härligt :)

Nu sitter jag mätt och belåten i sängen efter en tallrik utav mammas goda spagetti och köttfärssås =)
Tittar på en film med Jennifer Lopez som går på kanal 9. "En dag i livet".
Jag önskar att det blir fler dagar som denna för mig framöver!

Nu ska jag möta Vulle som snart är utanför mig! Ska ge han en riktigt stor kram :D


Tager vad man haver

Mina smycken hänger uppe med hjälp av gallret från ett nattduksbord, ett litet diskställ och en galje. Nykelskåpet har blivit påshängare och med hjälp av en barncykelkorg på mitt gamla cdställ har jag fått ordning på mina skärp och band:)


Lördagkväll

Snart kommer mamma och Tom hem från köpenhamn. Har inte riktigt hunnit njuta av att ha haft huset för mig själv riktigt men nu är jag äntligen klar med min rensning på mitt rum. Har lyckats få ordning på mina kläder, smycken och små prylar. Känns som nån lyft bort några kilon från mina axlar.

Igår va en riktigt bra dag på kurorten. Kände mig pigg och glad vilket ledde till att jag orkade ge allt på behandlingarna, trots två 80 min Hawaiimassager efter varran. Det ända va att man upprepade gånger önskade att man kunde få vara ute i det underbara vädret men fick iaf en skön promenad på lunchrasten. Gud va det fyller på ny energi bara genom att ta ett par ljupa andetag av frisk höstluft. Kunde inte sluta le när jag gick där i den sprakande naturen=) Så vackert. Att cykla hem under den färgalada kvällshimeln va inte sämre. Trött men belåten så damp jag ner i soffan med 3 rostade mackor och te. Trode att jag skulle komma i säng tidigt den här lördagkvällen. Så fel jag hade!

Vullnet kom förbi med en rakaparat (slö visade det sig) och filmen Salt vid halv 10.
Det tog en heldel tjat innan han lyckades få mig övertygad om att jag skulle raka av honom håret! Men han ville ju ha frisyr också. Tillslut så gick jag med på att dra aparaten över skallen på han om han gjorde resten själv. Jag vet inte om det blev någe bra egentligen men... tur att hans hår växer snabbt!

Eftersom jag fick dåligt samvete över att ha gett Vulle några kommande "bad hair days" så konkade vi upp massagebänken och jag gav honom lite ryggmassage. Och sån gentleman han är så fick jag också en välbehövlig genomgång på rygg och vader. Han är riktigt duktig! Ska försöka få honom att söka till en massagekurs ^^

Sen började vi titta lite på filmen men trots att den va actionfylld och spännande redan från början så orkade vi inte se klart den. Klockan had eju blivit rätt mkt och efter en något mer händelserik kväll än planerat så följde jag honom en bit hem.

Nu ska jag ta ut min äppelpaj ur ugnen! Luktar gott ^^

Storstädning


Rock a Doodle


Svenska versionen


I filmen läser Edmund (en riktig pojke) en saga om en Elvis-liknande tupp som aldrig missat en soluppgång. En morgon upptäcker tuppen att solen går upp utan sång och lämnar då gården för att göra karriär inne i staden. Men solen kommer inte tillbaka till gården. I verkligeheten är det storm och Edmund försöker få den att sluta genom att ropa tuppens namn, Chanticleer. Edmund blir förvandlad till en katt och man får följa med in i en animerad värld. En elak uggla vill göra allt för att tuppen inte ska återvända eftersom han hatar solen och det blir ett riktigt rockigt äventyr!

Älskade den här filmen när jag va liten! Karraktärerna är så roliga. Hyrde nästan alltid den när jag va sjuk. När jag väl hittade den här sent i gårkväll kunde jag inte hålla mig från att titta egenom alla klipp på youtube. Kände igen alla scener och låtar, trots att jag denna gång såg den engelska versionen. Och till skillnad från andra filmer man sett igen efter att det gått ett par år så känns den lika fartfylld och spännande som då.
Tänker mig mig själv ihopkurad under en filt i soffan med ett glas nyponsoppa och svidande blick. Snacka om flashback!

Gekås ger skallebank

Idag va jag på gekås med mamma. Jag har varit jätte sugen att åka dit och nu blev det äntligen av.  Lite halvtaskigt väder, perfekt för en tur till det stora varuhuset som blivit framgångsrik reality-såpa. Och det va fler än vi som tänkte så. Så himla stort det är nu! Och folk va ju som sensommarens blodtörstiga knott! Nu förstår jag att karlarna väljer att stanna utanför haha. Jag fick knuffa och skuffa mig fram mellan kundvagnarna. Tappade suget helt att titta på kläder (lika bra det egentligen).
Jag kom hem med ett par knästrumpor och lite "skönhets" prylar. som jag köpte bara för att. Ångrar iförsig att jag inte köpte den där militägröna jackan, den satt ju rätt snyggt och fanns bara en i min storlek kvar. Men jag har så himlans många jackor nu så den får värma nån annan i höst/vinter.  =) Hade velat köpt ett par nya vardagsskor också men hittade inga som kändes tillräckligt värda priset. Får leta vidare i butikerna här hemma istan istället där det är lättare att lämna tillbaka ett köp om man skulle ångra sig.


Tog och sprang slingan 1 ½ runda och gick ner till kvantum. Det hade ingen tidning så gick tillbaka till Willys eftersom jag fortfarande inte kände för att gå hem. Och trots att jag åt upp glassen igårkväll och visste att vi inte hade någon hemma så köpte jag inte med mig någon ny! Woho! Jag kan känna att självdisciplinen börjar ta sig (ta i trä).

Nu sitter jag och tuggar på min sista våffeltoast och halvglor på Bonde söker fru.

Mackrill i tomatsås, ananasring, sweet-chillisås och ost på ena toasten och på den andra getost och rödbetor. Riktigt gott!

Ska ta och se om jag hittar nått kul på Kanal5play... Kanske senaste avsnittet av Lite sällskap =)



Bli av med ONE Contact

0850102411

Har ringt mig flera gånger tidigt på morgonen men jag har aldrig sett det i tid för att kunna svara. Sökte nu upp numret och det visar sig vara ett "CCSC" företag som håller på och ringer runt. Läst lite och tydligen brukar det bara vara tyst i telefonen =/ Följt olika trådar och hittade till deras hemsida där man kan fylla i namn och telefonnummer så tar dom bort ditt nummer från deras listor. Undrar om det funkar?

http://www.onecontact.se/index.php?option=com(CCSC) _facileforms&Itemid=75

Skön hösttisdag

Jag va hos tandlläkaren idag! Inga hål ^^ Har en såndär försäkring också som gör att jag betalar en summa en gång om året så behövde inte betala nånting för besöket heller.

Efter besöket mötte Anna B upp mig och vi satte oss utanför gallerian för att vänta på Nicke B i höstsolen. Mannen pluggar ju numera (Y)
Det blev en snabb lunch på "Blådörren" där de har stans godaste kycklingröra. Egentligen har jag inte smakat på speciellt många kycklingröror i mitt liv men ja.. En halv baguett inkl dricka för 50 spänn är både gott och lagom, för mage och plånbok iaf :)
Drog vidare en sväng till Sanna som inte bara kanelbullar i magen inte :P

Har gjort två goda gärningar idag =)
Hos tandläkaren satt en gammal tant och hostade ganska mkt. Jag frågade om jag skulle se om det gick att be om lite vatten men hon skakade på huvet och sa att hon skulle dricka kaffe sen. Jag såg dock att hon egentligen inte ville vara till besvär. Så jag gick in på toaletten där jag visste att det fanns små muggar och hämtade lite vatten till henne. Hon sken upp och tackade. Det visade sig att hon väntade på sin man, jag som först hade tänkt att hon kanske väntade med att dricka vatten tills hon blivit uppropad.

Efter besöket hos Sanna så hämtade jag min cykel där Nicke B haft sin moppe och där hittade jag en knippe med nyklar. Så jag stack in till polisen och lämnade in dem där innan jag cyklade hem!

Nu har jag druckit kaffe och ska ut på en powerwalk med Anna A. Går nog in på jobbet och gör lite styrkeövningar också! Känns som man har ork till det idag faktiskt!






Förändring bit för bit

Känner att det behövs en hög dos posetiv energi här från och med nu.
Ska försöka sätta mig här lite oftare när jag har nånting mer "intressant" att komma med. Känns ju rätt patetiskt att bara skriva dystra flummiga saker hela tiden. Det är ju en heldel grejjer som ändå är bra.
Jag går och pratar av mig på UM ibland och det känns väldigt skönt att kunna babbla non stop. Samtidigt är det jobbigt.. men väldigt skönt att ha nån som lyssnar och fyller i där man själv inte hittar orden. Där får jag tips om hur jag ska vända de negativa tankarna som jag har om mig själv.

Skönt att jag också öppet kunnat tala om för endel att jag inte är på topp just nu men att jag är påväg uppåt. Väldigt viktigt för mig att träffa folk så att jag inte stänger in mig i nån bubbla igen. Samtidigt tycker jag om att ha egen tid, känna att jag är själv men inte ensam. Måste bara föröska ägna den tiden åt saker som får mig att må bra. Inte gå in i de mörka tankarna, för det är slöseri med tid..

Bygger upp mig själv igen. Plockar ihop mig bit för bit. Tack alla ni som hjälper mig hitta de bitarna. Tack för de bitar som fyller de platser som alltid varit tomma. Tack för de bitar ni kommit med som passar in bättre där en gammal fallit av och inte går att hitta. Vissa bitar kommer passa in bättre tillsammans med de som alltid kommer finnas kvar. När det är klart, det är en tidsfråga men det kommer nog bli riktigt bra!

I lost you and I find a place to hide


RSS 2.0