Kladdkaka med mjölkchoklad och nogat

Gjorde en riktigt jävla god kladdkaka igår!

Inspirationen kom från "Aftonbladets Söndag" men detta blev som vanligt en egen variant!

Har haft chokladbitar i förrut men har aldrig testat att smälta mjökchokladen helt i smeten. Konsistensen blev perfekt kladdig när den svalnat men idag åt jag den derekt från kylskåpet vilket gjorde att den va lite fastare men det va nästan ännu godare!

Skriver upp så som jag tror jag gjorde till nästa gång man vill göra en likadan.

 

100g smör
100g mjölkchoklad
1 dl mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
½ dl farinsocker
2 ägg
100g nogat
ca 25g mandelspån


Smällt smöret på låg värme i en kastrull.
Blanda under tiden ihop mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Lägg sedan chokladen i smöret och låt smällta ihop under omrörning. Ta sedan i socker och ägg och forsätt att röra.
Lyft sedan kastrullen och häll försiktigt ner i bunken med mjölblandningen och blanda till en jämn och fin smet.
Häll smeten i en bröad form och låt stå i mitten av ugen på 200 grader i 15 min.
Ta ut formen och låter kakan svalna.
Smällt nogaten försiktigt i en kastrull eller mikro och bred på över kakan Strö sedan mandelspåna över.
KLART!

Tips: Bäst är att använa sig av en form med avtagbara kanter.
Jag brukar bröa mina former med degistivekex men det går lika bra med vanligt ströbröd såklart!
Vill man spara disk kan man sikta i mjölblandingen i krytan och blanda ihop istället.

 

Om ni testar den här varianten så hör gärna av er och säg va ni tycker :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0